AKUTEN PANKREATITIS Причини, фреквенција и фактори на ризик Главните причини за акутен панкреатит кај возрасните се камења во жолчката, други Read more
pankreatit makedonija
Главните причини за акутен панкреатит кај возрасни се камења во жолчката, други болести на жолчното кесе и алкохол. Вирусна инфекција Read more
dipepsija mk
Што е диспепсија? Диспепсијата обично се однесува на непријатна болка и непријатност во горниот дел на стомакот. Диспепсија е состојба Read more
nervozno debelo crevo
Причини Прецизната причина за нервозни црева не е позната. Фактори кои се чини дека играат улога вклучуваат: Контракции на мускулите Read more
gastroskopija
Гастроскопијата ќе му овозможи на Вашиот лекар да провери зошто ги имате симптомите како постојана горно стомачна болка, гадење, повраќање, Read more
cir na zeludnik
Најчест симптом е печење или болка во пределот помеѓу градите и стомакот, која се појачува во контакт со храна. Чир Read more
colonoscopy
Колоноскопија (koe-lun-OS-kuh-pee) е испитување што се користи за откривање на промени или абнормалности во дебелото црево (дебелото црево) и ректумот. Read more
gastro reflux
Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ) е состојба во која има враќање на киселата содржина на желудникот во хранопроводот и устата, а Read more
gastromed skopje
Поставување на ластиче (лигација) денеска е метода на избор за амбулантско леење на хемороиди од прв до трет степен. Претставува Read more
gastromed skopje
Под дефиниција за замастен црн дроб подразбираме состојба кога доаѓа до таложење на прекумерна количина на триглицериди и други видови Read more
gastromed skopje
Хемороиди се еден од најчести здравствени проблеми на современиот човек. Најчесто се јавуваат на возраст од 45 до 60 годишна Read more
gastromed skopje
Диспепсија е функционално заболување при кое органите за варење, пред се желудникот и првиот дел од тенкото црево, не можат Read more