venska tromboza
Венската тромбоза е предизвикана од блокирање на тромб (згрутчување на крвта) во вена. Може да се зафатат површни вени, што Read more
varikozni veni
Варикозните вени се проширени површински вени, обично на нозете, во кои вентилите станале недоволно функционални што резултира со, во зависност Read more
internist skopje
Аритмиите може да се читаат со палпитации (срцеви палпитации) или потешки симптоми предизвикани од хемодинамски нарушувања (нарушувања на циркулацијата). Палпитации Read more
internist skopje
Болка или непријатност во пределот на градниот кош или градниот кош предизвикана од недоволен проток на крв во срцевиот мускул; Read more
angina pektoris
Стабилна ангина пекторис Коронарната артериска болест е најчеста причина за ангина пекторис. Депозитите на внатрешните sидови на коронарните артерии го Read more
ateroskleroza mk
Атеросклерозата е најчестата и најсериозната болест во групата болести наречени артериосклероза - болест која се карактеризира со тоа што артерискиот Read more