gastromed skopje

Хипертироидизам (Безедова болест) – Симптоми

Симптоми

Екстремен замор, намалена мотивација, губиток на меморија, депресија, промена на разположение, паѓање на коса, качување на тежина, нарушен сон, оштетување на нокти, болка во мускули и зглобови, запек, предменструални тегоби, интолеранција на топло, ладно, намалена телесна температура, непријатни сензации на екстремитетите!

Спустени очни капаци, особено на аглите, отоци на лицето – поизразено околу очите, непријатна сензација на јазикот, засипнатост, забрзан ритам на срцето, успорено мислење, успорено зборување, отоци на долните екстремитети – зглобови, кршливи нокти, сува, кршлива коса, нервоза, срцебиење, успореност!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *