gastromed skopje

Хипертиреоза – Симптоми

Симптоми

Испакнување на едно или двете очи, тешкотии при дишење, отежнато спиење, несоница, замор, чувство на срцебиење, слабост, пролив, чувство на гасови, нетолеранција на топло, пореметена менструација, .

Губиток на коса, фиксиран погле, гадење и повраќање, гушавост, забрзан ритам на срцето, тресење на раце, топла и влажна кожа, црвенеење, покачен крвен притисок, губиток на тежина, мускулна слабост, развој на гради кај мажи.

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.